Dabbetül Arz

Dabbetül arz

Her yeri saran örten hareket eden canlı varliktır yani arz dır. Yeryüzü Bulutlar nasil hareket ediyor ise yeryuzü dağlarda öyle hareket etmektedir yani debelenmektedir Tektonik Levha lardır debelenmesi sırasinda yeryüzün de yasayan insan bu enerjiyi deprem olarak yasamaktadir Dabbetül Arz kıyametin büyük alamedlerindendir ahir zamanin sonunda Allahu Tealanın kudereti ile toprak insan silüetinde ama bedeni camur olarak kalkacak ve arzın dili olacaktir Allahu Teala kudreti ile bal arısına vahyetti gibi arz a da vahyedecektir ve arz kesin ve acik bir dil ile insanlara herseyi anlatacak dır insanlar da bir nevi dabbedir yani insan oglunun Atası Hz Adem as topraktan yardilmiştir yani arzdan ve bütün insanlarda arzin hakki vardir ve arz insan ogluna vucud oldugu icin insanlarin yaptığı her seye şahittir.

Not :Topraktan çıkan her maddeden yapilan her sey bir nevi dabbedir internet agı ve teknoloji ler ama kiyametin büyük alameti olan  gercek Dabbetül arz Topraktır ve bilinmelidir dabbetul arz Hz Mehdi as önce çıkacaktır...

BismillahirRahmanirRahiym

99/ZİLZÂL-1
Arz, o şiddetli sarsıntısı ile sarsıldığı zaman.

99/ZİLZÂL-2
Ve arz, ağırlıklarını dışarı çıkardığı (zaman).

99/ZİLZÂL-3
Ve insan: “Ona ne oluyor?” dediği (zaman).

99/ZİLZÂL-4
O gün (izin günü), (arz) haberlerini anlatacak.

99/ZİLZÂL-5
Rabbinin ona vahyetmesi ile.

99/ZİLZÂL-6
İzin günü insanlar, amellerinin kendilerine gösterilmesi için dağınık olarak ortaya çıkacak.

99/ZİLZÂL-7
Artık kim zerre kadar hayır işlerse onu görür

99/ZİLZÂL-8
Ve kim zerre kadar şer işlerse onu görür

27/NEML-82: O söz, başlarına geldiği zaman, onlara yerden bir Dabbe çıkarırız; o da, insanların bizim ayetlerimize kesin bir bilgiyle inanmadıklarını onlara söyler.

27/NEML-88
Ve Dağları görürsün, onları hareketsiz sanırsın. Halbuki onlar bulutların geçişi gibi hareket ederler. Bunu, her şeyi sağlam ve yerli yerince yapan Allah yapmıştır. Şüphesiz O yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Muhyiddin-i Arabî Hazretleri’nin Hz. Mehdi as. Hakkındaki Görüşleri

Şuayb bin Salih temim (Horasanlı Seyyid) Kıyamı

Hz Mehdi as (Hatemul veli) hakkındaki ifşatlar (3)